Waarom lightbox beurswanden zo populair zijn

Ik ben een sucker als het gaat om gróóóte auto’s en SUV’s. Helemaal fout natuurlijk, maar ik krijg er een dikke grijs van op mijn gezicht.

Als ik op een van mijn trips in Amerika in mijn veel te grote rent-a-car-SUV door een shopping area reed kwam ik ze steevast tegen. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes die langs de weg stonden met, letterlijk, een uithangbord rond hun nek gehangen. Op dit bord stond zowel aan de voorkant als de achterkant in grote letters de naam van een van de winkels vermeld. En om hier nog eens extra de aandacht op de vestigen zwaaiden de meeste van deze vrolijk lachende bannerboys - en girls met gekleurde vlaggetjes.

Gezien worden. Daar ging het ze om. De "A" van Attention" in het aloude AIDA marketing model (Attention – Interest – Desire – Action). Als je niet gezien wordt houdt het daar gewoon op. Geen klanten, geen omzet. 

Voor beurswanden en displays geldt deze regel ook. Ze bieden je de kans om in contact te komen met je doelgroep en om je merk of product onder de aandacht te brengen. Maar dan moet je wel gezien worden natuurlijk.

Nou zijn er heel veel factoren die bepalen of jouw stand, beurswand of display gezien wordt. Verlichting is meteen een belangrijke. Verlichting heb je zelden te veel, en vaak te weinig.

Beurswand met spots vs van binnenuit verlichte “lightbox” beurswanden en displays.

Beurswanden zijn er in vele soorten (en maten), en ze hebben allemaal zo hun specifieke voordelen en nadelen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal goed verlicht kunnen worden.

Traditioneel gebeurt dit d.m.v. spots die meestal aan de bovenkant van het systeem worden opgehangen. Deze spots zijn verstelbaar waardoor ze gericht kunnen worden op de belangrijkste boodschap van je beurswand. Dat werkt uitstekend. Vroeger leverden we hiervoor voornamelijk halogeen spots, tegenwoordig alleen nog maar LED-spots omdat deze zuiniger zijn, langer mee gaan en veel minder warmte afgeven.

“Backlighting” een nieuwere techniek waarbij de print van de beurswand - meestal gaat het hierbij om een full colour print op doek - niet vanaf de voorkant maar vanaf de achterkant wordt belicht. Met heel veel geïntegreerde LED-lampjes.

Daarmee ontstaat dus eigenlijk een hele grote “lightbox” - beurswand die de afbeelding heel gelijkmatig en behoorlijk sterk verlicht. Waardoor je een attractieve en opvallende presentatiewand creëert waarmee jouw merk, product of bedrijf eruit springt en onder de aandacht wordt gebracht. Attention.

Niet vreemd dus dat dit type beurswanden (zoals bijvoorbeeld de 12.1, 8.1 en de F15) zo populair zijn geworden op beurzen, congressen, events en bij merkactivaties. 

Bij isyfair bieden we je een flink aantal typen beurswanden, promotiedisplays en stands. Voorzien van Led-spots óf van de genoemde backlighting. Alle isyfair beurswanden en displays zijn gemakkelijk te vervoeren (personenauto), op te zetten en af te breken. En we denken uiteraard graag met je mee over het beste ontwerp en de beste communicatie en bedrukking ervan. Zodat jouw display of beurswand eruit sprint. Ook als je erbij staat zonder te zwaaien met vlaggetjes en zonder uithangbord om je nek?.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Vrijblijvend advies?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Samen zorgen we voor een succesvolle presentatie van jouw merk of product.