Hoe groot moeten foto's zijn, en welke resolutie moeten foto's hebben om gebruikt te worden als afbeelding op beurswanden, stands, balies etc.?

De meeste balies, beurswanden, stands en displays die we leveren zijn voorzien van tekst, logo én een of meerdere foto's. Een vraag die we heel vaak gesteld krijgen is hoe foto's aangeleverd moeten worden om uiteindelijk mooi en scherp te kunnen worden afgedrukt op het systeem van je keuze.

Hoe groot de aangeleverde foto moet zijn en hoe hoog de resolutie moet zijn hangt vooral af van hoe groot de foto uiteindelijk moet worden afgedrukt. De foto die bedoeld is om op een balie afgedrukt te worden hoeft minder groot aangeleverd te worden als bijvoorbeeld een foto die over de volle breedte en hoogte van een beursstand wordt afgedrukt.

Bij de grootte van de foto is het uiteindelijke afdrukformaat dan ook leidend. Op dit uiteindelijke formaat moet de resolutie van de foto nog ongeveer 100 DPI (pixels per inch) zijn. Dit is weliswaar geen wet van meden en perzen, maar wel een goede stelregel. In principe geldt bij het aanleveren van foto's; hoe groter hoe beter. Een origineel beeld verkleinen kan altijd, vergroten lukt niet.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Bel ons dan, dan kunnen we je zeker verder helpen en adviseren.

Vrijblijvend advies?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Samen zorgen we voor een succesvolle presentatie van jouw merk of product.